Kérdésed van? Hívj bizalommal 06-70-883-60-80

logo inverz kozep

Pekándió 100g

A pekándió, angolul Pecan, (Carya illinoinensis)  (Kariya Pecan) Észak Amerikában őshonos, és a diófélék családjába tartozik. Az őslakos indiánok kb. 500 éve kezdték el nemesítését, és a világ pekán termelésének még mindig az USA  a vezető országa. Az olajos magvak között, kiemelkedő, illata egzotikus, jellegzetes, kinézetre kissé az elnyújtott diógerezdekre hasonlít leginkább.

Íze édeskésebb, aromásabb  így jól használható süteményekbe, péksüteményekbe, kalácsokba, kenyérfélékbe. Emellett mint csemegét és a belőle nyert olajat is fogyasztják. Olaját saláták, köretek készítéséhez öntetként, emellett ízesítőként ismerjük. A pekándiós pite igazi, amerikai nemzeti sütemény.

A diófélék közül ez tartalmazza a legtöbb flavonoidot, amely egyfajta antioxidáns, és segít megakadályozni a krónikus betegségek, például a szív-, a cukor- és egyes rákbetegségek kialakulását. Több mint 19 vitamin és ásványi anyag található meg benne, mint az A-, B- és E-vitamin, illetve a kalcium, kálium, mangán, magnézium, foszfor és cink. (ez utóbbi, értékes mikroelem megtalálható még a pisztáciában, és a  paradióban is).

Kepernyofoto 2022 11 02 12.00.35

1.699Ft

További információk