Itt a Húsvét, és Mi elhoztuk Nektek az egyik kedvenc húsvéti receptünket, a Répa tortát.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 5 evőkanál napraforgó olaj
- vanilin cukor
- 30 dkg sárgarépa
- 25 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 zacskó sütőpor
Krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 3-4 db narancs
- 5 dkg porcukor
- vanilin cukor
Díszítéshez:
- 5 dkg darált dió
- Szamos marcipán Nyúl
- Répa cukorból
Elkészítés:
A cukrot kikeverjük a tojás sárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, vanilin cukrot. Majd az átszitált sütőporos lisztet, és a darált diót. Alaposan összekeverjük.

A tojás fehérjéket habbá verjük. Felét a masszához adjuk, elkeverjük, majd a hab másik felét is óvatosan elkeverjük. Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180°-on sütjük. 30 perc után tűpróbázzuk, és ha már sima marad a tű, kivesszük. Puha, habos tésztát kapunk. Hűlni hagyjuk.
Amíg a tészta sül elkészítjük a krémet. A narancsokat alaposan megmossuk. A mascarponét egy tálban kikeverjük a porcukorral és a vanilin cukorral. Hozzáreszeljük a narancsok héját. Ketté vágjuk és belenyomjuk a leveiket a krémbe. Tegyük kicsit hűtőbe, és hagyjuk hűlni, mert akkor jön ki a narancs íze. Kóstoljuk meg, és ha kell még tegyünk hozzá még narancs levet.
Torta összeállítása:
Ketté vágjuk a piskótát. Ha a teteje nagyon púpos, azt egy éles kés segítségével kiegyenlítjük, és ezt a piskóta tésztát tesszük alulra. Megkenjük a két torta belső lapját, és egymásra rakjuk őket. A krémmel bevonjuk az egész tortát, és szépen elkenjük. Berakjuk a hűtőbe, hogy jól össze álljon. Akár egy nappal előtte is elkészíthető.

Díszítsük darált dióval az oldalát. Tegyünk a tetejére Szamos húsvéti nyúl marcipánt, és cukorból készült répát. El is készült az isteni finom Répa torta. Biztosan a gyerekek is szeretni fogják! 🙂
Jó étvágyat!
Ajánlott termékeink:
