Kérdésed van? Hívj bizalommal 06-70-883-60-80

logo inverz kozep

Zserbó Palacsinta torta

20230326 201530 1

Bejegyzés megosztása:

Ezt az Isteni finom Zserbó palacsinta tortát évek óta készítem már. Sokkal egyszerűbb elkészíteni mint a hagyományos zserbó szeletet, és szerintem még finomabb is. Puha, és nagyon jól jön a sárgabarack-lekvár-dió és csokoládé íz kombinációja. Most Húsvétra készítettem, így a díszítés csoki nyúllal, és tojással történt. De bármilyen alkalomra kiváló desszert! 🙂

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 1-2  evőkanál olaj + sütéshez

Töltelékhez:

  • 350g sárgabarack lekvár
  • 150g darát dió + 2-3 evőkanál cukor ízlés szerint
  • 150g Callebaut étcsokoládé
  • 150 ml tejszín
  • Rum aroma

Díszítéshez:

  • pár szem dió
  • pár szem kandírozott sárgabarack
  • darált dió
  • Csoki tojás
  • Csoki nyuszi
  • tojás drazsé
20230326 150630 1

Elkészítés: Kimérjük az alapanyagokat. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük. A tojás sárgákat elkeverjük a liszttel. Kis adagokban hozzáadjuk a tejet. Itt nagyon fontos, hogy csomómentesre el legyen keverve, és csak utána felhúzni a többi tejjel.  Adjunk hozzá egy csipet sót, cukrot, és egy evőkanál olajat.

20230326 154710 1

A végén keverjük hozzá a felvert tojáshabot,  először csak a felét, aztán a másik felét, hogy ne törjön össze a hab. Sűrű folyós állagot kell kapnunk. Lehet hozzá adni 1-2 dl szódát vagy savas vizet, de a tojáshab is megfelel erre a célra.

Töltelék elkészítése:

A felmelegített tejszínt apránként hozzá adjuk a csokoládé pasztillákhoz. Folyamatos kavarás mellett a csokit felolvasztjuk. A diót ledaráljuk, és hozzá adunk 4 evőkanál cukrot.

20230326 172136 1

Palacsinta torta összeállítása:

Kiolajozott serpenyőt – lehetőleg palacsinta sütőt- felmelegítjük,  és egy merőkanálnyi palacsinta tésztát körkörös mozdulattal eloszlatunk rajta. Mindkét oldalát megsütjük. Tányérra rakjuk. Pótoljuk az olajat a  serpenyőben, egy szilikonos ecset segítségével,  és újabb tésztát sütünk. Amíg sül az elkészültre 2 evőkanál sárgabarack lekvárt kenünk, majd megszórjuk alaposan darált dióval. Ízlés szerint rummal meglocsoljuk. Ráhelyezzük a második megsült palacsintát. Ezt ismételjük még kétszer. A negyedik rétegnél megkenjük az olvasztott csokoládéval. Ezt ismételjük még kétszer. Az utolsó palacsinta lapra kent csokoládét szépen kenjük el.

20230326 201518 1

Díszítés:

A darált diót egy evőkanál segítségével a palacsinta torta oldalára szórjuk. A torta tetejére egész diót és kandírozott sárgabarackot teszünk. Csoki tojást ketté törjük, kis drazsékat szórunk bele, és a torta közepére helyezzük. További csoki nyúllal, csoki tojással díszíthető.

20230326 201530 1

Hagyjuk kihűlni, és felszeleteljük! Akár 1 nappal előtte is elkészíthetjük.

Jó étvágyat!

20230326 200023 1

Kapcsolódó bejegyzéseink

20220416 121046 1jo

Répa torta

Itt a Húsvét, és Mi elhoztuk Nektek az egyik kedvenc húsvéti receptünket, a Répa tortát.

20230315 173201 1

Kókusz kocka

Kókusz kocka Nincs ötleted, hogy mit készíts a vasárnapi ebéd utáni desszertnek? Csak úgy nassolni,