Ezt az Isteni finom Zserbó palacsinta tortát évek óta készítem már. Sokkal egyszerűbb elkészíteni mint a hagyományos zserbó szeletet, és szerintem még finomabb is. Puha, és nagyon jól jön a sárgabarack-lekvár-dió és csokoládé íz kombinációja. Most Húsvétra készítettem, így a díszítés csoki nyúllal, és tojással történt. De bármilyen alkalomra kiváló desszert! 🙂
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- csipet só
- csipet cukor
- 1-2 evőkanál olaj + sütéshez
Töltelékhez:
- 350g sárgabarack lekvár
- 150g darát dió + 2-3 evőkanál cukor ízlés szerint
- 150g Callebaut étcsokoládé
- 150 ml tejszín
- Rum aroma
Díszítéshez:
- pár szem dió
- pár szem kandírozott sárgabarack
- darált dió
- Csoki tojás
- Csoki nyuszi
- tojás drazsé

Elkészítés: Kimérjük az alapanyagokat. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük. A tojás sárgákat elkeverjük a liszttel. Kis adagokban hozzáadjuk a tejet. Itt nagyon fontos, hogy csomómentesre el legyen keverve, és csak utána felhúzni a többi tejjel. Adjunk hozzá egy csipet sót, cukrot, és egy evőkanál olajat.

A végén keverjük hozzá a felvert tojáshabot, először csak a felét, aztán a másik felét, hogy ne törjön össze a hab. Sűrű folyós állagot kell kapnunk. Lehet hozzá adni 1-2 dl szódát vagy savas vizet, de a tojáshab is megfelel erre a célra.
Töltelék elkészítése:
A felmelegített tejszínt apránként hozzá adjuk a csokoládé pasztillákhoz. Folyamatos kavarás mellett a csokit felolvasztjuk. A diót ledaráljuk, és hozzá adunk 4 evőkanál cukrot.

Palacsinta torta összeállítása:
Kiolajozott serpenyőt – lehetőleg palacsinta sütőt- felmelegítjük, és egy merőkanálnyi palacsinta tésztát körkörös mozdulattal eloszlatunk rajta. Mindkét oldalát megsütjük. Tányérra rakjuk. Pótoljuk az olajat a serpenyőben, egy szilikonos ecset segítségével, és újabb tésztát sütünk. Amíg sül az elkészültre 2 evőkanál sárgabarack lekvárt kenünk, majd megszórjuk alaposan darált dióval. Ízlés szerint rummal meglocsoljuk. Ráhelyezzük a második megsült palacsintát. Ezt ismételjük még kétszer. A negyedik rétegnél megkenjük az olvasztott csokoládéval. Ezt ismételjük még kétszer. Az utolsó palacsinta lapra kent csokoládét szépen kenjük el.

Díszítés:
A darált diót egy evőkanál segítségével a palacsinta torta oldalára szórjuk. A torta tetejére egész diót és kandírozott sárgabarackot teszünk. Csoki tojást ketté törjük, kis drazsékat szórunk bele, és a torta közepére helyezzük. További csoki nyúllal, csoki tojással díszíthető.

Hagyjuk kihűlni, és felszeleteljük! Akár 1 nappal előtte is elkészíthetjük.
Jó étvágyat!
