Kókusz kocka
Nincs ötleted, hogy mit készíts a vasárnapi ebéd utáni desszertnek? Csak úgy nassolni, gyerekzsúrra, baráti összejövetelre, kerti partyra, vagy bármelyik ünnepre kiváló ez a recept. Nem lehet elrontani, és biztos a siker, mindenki imádni fogja! 🙂
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt,
- 25 dkg cukor,
- 5 dkg vaj,
- 2 dl tej,
- 2 egész tojás,
- 2 evőkanál folyékony méz,
- 1 teáskanál szódabikarbóna

Csokimáz hozzávalók:
- 20 dkg vaj,
- 15 dkg cukor,
- 4 evőkanál kakaópor,
- 1 dl tej,
- fél dl rum
- + 2 csomag kókuszreszelék
Előkészítjük a hozzávalókat. Egy keverő tálba a cukrot, vajat, tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a folyós mézet, elkeverjük. A szódabikarbónás lisztet a masszához adjuk, és jól összedolgozzuk. Végül a tej következik.
Az elkészült tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem.

A sütőt alsó-felső sütésen, 180 fokra előmelegítjük. 30 percig sütjük, majd tűpróba után, ha már sima marad a tű, és szép aranysárgára sült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Amíg sül a piskótánk, addig elkésztjük a csokimázat. Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és a tejet. Addig melegítjük kis lángon amíg a cukor el nem olvad. Kicsit hagyjuk kihülni, és belekeverjük a rumot vagy rum aromát, ha gyerekek is ennének belőle.
Közben megsült és kihűlt a piskóta, kész a csokimáz, és egy tányérba kiöntöttük a kókuszreszeléket. Most a felszeletelés következik.

A feldarabolt tésztát kockánként először a csokimázba mártjuk, majd beleforgatjuk a kókuszba.

Elkészült a finom süteményünk.
Jó étvágyat hozzá!

Ajánlott termékeink:

