Kérdésed van? Hívj bizalommal 06-70-883-60-80

logo inverz kozep

Zselatin, étkezési

A zselatin legalább 5 x-ös mennyiségű víz vagy folyadék sűrítésére képes. Ez az egyik legelterjedtebb zselésítő anyag, élelmiszerekben, gyógyszerekben is széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt, pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, helyettesíthető. A BLOOM szám, főleg a cukrászokat érdekli, hogy éppen menyire kemény kocsonyát kívánnak készíteni. Minél magasabb ez a szám, annál keményebb. A 90, 180 és a 240 bloomos sertés a 200 és 250 –es szarvasmarha zselatin.

Az édesiparban, vagy otthoni felhasználáskor leggyakrabban fagylaltok, lekvárok zselésítésére használják. Diétás élelmiszerekben zsírok is helyettesíthetőek ezzel az anyaggal, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony. Gyógyszerek gyártásánál a kapszulák bevonatához használják, mert így az könnyebben lenyelhető. Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert.

Kepernyofoto 2022 11 02 12.00.35

2.499Ft4.999Ft

További információk

Mennyiség

,