Kérdésed van? Hívj bizalommal 06-70-883-60-80

logo inverz kozep

Liofilizált Megy 50g

Tartóstószer mentes szárított gyümölcs. A feltüntetett képek illusztrációk, a valódi termékek ettől eltérhetnek. A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás egy tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás.
A szárítani kívánt, vizet tartalmazó terméket (például gyümölcsöket) először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson,
nagyon lassan felmelegítve a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. A víz közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé, a folyadékfázis kihagyásával.

Szóval, az összes vizet kivonják a meggyből, így egy nagyon szép, egészséges, de törékeny termék a végeredmény. Nem olyan lezs, mint az aszalt meggy, hanem egy teljesen az eredeti gyümölcsre hasonlító, de pehelykönnyű cukrászati alapanyag.

A technológiai eljárás magas színvonalú és kíméletes.

Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:

* Az értékes összetevők nem károsodnak.
* A vitaminok nem bomlanak le.
* Az ízek és aromák változatlanok maradnak. * A gyümölcs tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben megmarad.

Mivel az eljárás során nincs jelen a folyékony víz, nincs párolgás sem, így az értékes anyagok a párolgó vízzel nem távoznak el,
az így készült termékek nem tartalmaznak hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagot

A gyümölcsök szerkezete megmarad a szárítás során, mivel a jég eltűnik, a kész termék ropogós, könnyen harapható és rágható, valamint nem deformálódott, így akár ételek díszítésként is felhasználható.

A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók. A liofilizált gyümölcs felhasználása főleg a cukrászati iparban jellemző, annak is a felső kategóriájában. Természetesen otthon is kipróbálhatod, sütikbe, tortákba, de pudingokban is tökéletes, gyönyörű alapanyag, és mindenki csodálni fogja elkészített „művedet”!

És a legfontosabb: az így készült termékek nem tartalmaznak hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagot.

Kepernyofoto 2022 11 02 12.00.35

2.099Ft

További információk

Mennyiség